Evde Ekmek Yapımı – Farklı Ekmek Tarifleri – 2023

Evde Ekmek Yapımı, Temel besin kaynaklarından biri olan ekmek, günümüzde sofraların olmazsa olmaz bir parçası haline gelmiştir. Ekmeklerin sadece fırınlarda yapılabileceği düşünülse kısmen de olsa evde de ekmek yapılıyor. Özellikle de fırınlarda yapılan içi boş ve bayat ekmekler yerine, son zamanlarda evlerde yapılan sıcak ve taptaze ekmekler tercih ediliyor. Sizler için yazmış olduğumuz bu makalede içi boş beyaz ekmekler yerine annelerimizin sağlıklı ve kaliteli malzemelerden evlerde hazırladığı o muhteşem ekmek tarifini vereceğiz. Sakın kaçırmayın. Eğer siz de dışarıdaki leziz gibi görünen fakat bayat ve içi boş ekmeklerden sıkıldıysanız bu evde hazırlanan ekmekler tam size göre! Evde Ekmek Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeler Evde ekmek yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyaç vardır: Bir paket kuru maya Dört su bardağı un Su tercihi hamurun cıvıklığına göre değişkenlik gösterir. Genellikle bir buçuk su bardağı ılık su tercih edilir. İki tatlı kaşığı tuz ve şeker Üzerine sürmek için de iki yemek kaşığı yoğurt İsteğe göre […]

Evde Ekmek Yapımı – Farklı Ekmek Tarifleri – 2023

Evde Ekmek Yapımı, Temel besin kaynaklarından biri olan ekmek, günümüzde sofraların olmazsa olmaz bir parçası haline gelmiştir. Ekmeklerin sadece fırınlarda yapılabileceği düşünülse kısmen de olsa evde de ekmek yapılıyor.

Özellikle de fırınlarda yapılan içi boş ve bayat ekmekler yerine, son zamanlarda evlerde yapılan sıcak ve taptaze ekmekler tercih ediliyor. Sizler için yazmış olduğumuz bu makalede içi boş beyaz ekmekler yerine annelerimizin sağlıklı ve kaliteli malzemelerden evlerde hazırladığı o muhteşem ekmek tarifini vereceğiz. Sakın kaçırmayın.

Eğer siz de dışarıdaki leziz gibi görünen fakat bayat ve içi boş ekmeklerden sıkıldıysanız bu evde hazırlanan ekmekler tam size göre!

Evde Ekmek Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeler

Evde ekmek yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyaç vardır:

  • Bir paket kuru maya
  • Dört su bardağı un
  • Su tercihi hamurun cıvıklığına göre değişkenlik gösterir. Genellikle bir buçuk su bardağı ılık su tercih edilir.
  • İki tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • Üzerine sürmek için de iki yemek kaşığı yoğurt
  • İsteğe göre ve tercihe göre susam eklemek serbesttir.
  • Evde Ekmek Nasıl Yapılır?

Geçmişimizin mirası olarak bizlere sunulan ekmek, yüzyıllardır çeşitli şekillerde yapılarak günümüze kadar ulaşmıştır. Son zamanlarda ise, bakkallardan ya da fırından aldığımız ekmekler sert ve genelde içi boş oluyor.

Bu noktada dışarıdan ekmek almak yerine, annelerimiz evde ekmek yapmayı tercih ediyor. Hem sağlıklı hem de daha makul fiyata denk geliyor. Ayrıca çok da leziz.  Eee hadi o zaman o meşhur evde ekmek yapımı tarifine geçelim.

Hazırlanışı

  • Evde ekmek yapmak isteyen kişilerin ilk tercihi maya seçimi oluyor. Ekmeğin yumuşak ve leziz olması açısından maya tercihi son derece önemlidir. Genellikle ekmek yapımında kuru maya tercih ediliyor.
  • Evde ekmek yapımında kuru maya tercih edenler için, bir paket maya ve bir yemek kaşığı şeker ve bir su bardağı suyu içerisine bırakarak mayayı erimeye bırakalım. Yaklaşık 10 dakikalık bir süre zarfında eriyecektir.
  • Yapacağınız hamur tercihine göre seçeceğiniz kap tercihi size kalmış. Kabın içerisine dört su bardağı un ve iki tatlı kaşığı tuz dökün. Kabın içerisine katmış olduğunuz unun içerisini oyuk bir şekilde açtıktan sonra eritmek için kenara koyduğunuz mayayı da ekleyin.
  • Daha sonra da üzerine yarım bardak su ekledikten sonra hamur kıvamını alana kadar karıştırın. Burada önemli olan püf nokta, suyun aşırı derecede kaynamış olması değil de ılık olan suyun dökülmesi daha doğru olacaktır.
  • Hamur belirli bir kıvama ulaşana kadar yoğurmaya devam edin. Malzemeleri eklemenize rağmen hazırlamış olduğunuz hamur hala bir tık cıvık kaldıysa ufak su takviyeleri ve eklemeler yapabilirsiniz.
  • Hamur hazır olduğunda üzeri kapatılarak yaklaşık olarak 1 saate yakın oda sıcaklığında bekletilir.
  • Hamur kabarmaya başladıktan sonra, fırını 250 derece ayarlayıp fırının içerisinin ısınmasını bekleyin.
  • Fırın tepsisine pişirme kâğıdını koyduktan sonra, hamurdan parçalar koparıp dilediğiniz ekmek şeklini verebilirsiniz.
  • Tepsiye tüm hamurlar hızlı bir şekilde dizildikten sonra, yaklaşık 15 dakika kadar beklemeye alınır.
  • Ekmeklerin kızarması için yoğurdu bir kasede çırparak hamurların üzerine sürün.
  • Ekmeklerin üzerine dilerseniz susam serpiştirerek enfes bir görüntü oluşturmayı tercih edebilirsiniz. Artık fırına atma zamanı geldi!
  • Ekmeklerin leziz ve yumuşak bir vaziyette olması için fırının içerisine kap aracılığıyla su koymanızı tavsiye ederiz.
  • Hamurları fırının içerisine koyarak 200 derecede 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Evde Ekmek Yapmanın Püf Noktaları

Evde ekmek yapımında ilk ve son yaptığınız ekmeklerin şeklinden tutun da tadına kadar her şey dört dörtlük olmayacak. Zamanla yapa yapa ve püf noktalarını keşfederek iyi bir ekmek ustası olabiliriz!

Hadi o zaman evde ekmek yapmanın püf noktalarını sıralayalım:

Ölçüye Sadık Kalın!

Evet, evet duydunuz! Evde ekmek yapımının püf noktalarından ilki de ölçüye sadık kalmaktır. Hele de hayatınızda daha önce hiç ekmek yapmadıysanız kesinlikle ölçüye sadık kalın!  Ölçüye bağlı olarak hazırladığınız tarif, göz kararı katılan malzemelerden yaptığınız ekmeğe göre bin kat daha iyi olacak. Emin olun.

Ekmek Yapımında Una Son Derece Dikkat!

Evde ekmek yapmaya karar verdiyseniz ve hangi unu tercih edeceğinizde kararsızsanız, size tavsiyemiz tercihiniz beyaz undan yana olmalıdır. Beyaz un, her türlü poğaça, kurabiye yapımının da kullanılmakla birlikte, ekmek yapımına son derece uygundur. Ayrıca, sadece beyaz unu kullanmak zorunda değilsiniz! Bunun yerine tercihiniz tam buğday undan yana da olabilir.

Büyük Ekmek Yapmak Yerine Küçük Ekmekler Yapın!

Hazırlamış olduğunuz hamurları büyük büyük şekiller vermek yerine, daha küçük boyutlar vermeniz daha iyi olacaktır. Özellikle de ilk kez ekmek yapıyorsanız küçük fakat şekilleri düzgün ekmekler yapmanız hem daha kolay hem de çok çabuk kızarmasına olanak tanır.

Umarım bu makalemiz sizlere lezzetli ekmek yapmanın yollarını göstermiş olur diyerekten şimdiden ellerinize sağlık.

Benzer Yazılar

Zabıta Maaşı Ne Kadar? – 2024 Ocak Zabıta Maaşları

Genel 4 ay önce

Zabıta maaşı, ülke, bölge ve belediyelere göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca, zabıtaların görev yaptıkları alanlar, tecrübeleri, çalıştıkları kurumların büyüklüğü ve zabıta kıdemleri gibi faktörler de maaşlarını etkileyebilir.İçindekilerZabıta Memurları ve GörevleriZabıta Memuru Nitelikleri ve Görev YetenekleriZabıta Maaşı ve Sosyal Haklar Zabıta Memurları ve Görevleri Zabıta, belediyeler bünyesinde çalışan ve yerel düzeyde kamu düzenini sağlamakla görevli bir kamu görevlisidir. Belediye yasalarının uygulanmasını denetlemek, halk sağlığını ve çevre düzenini korumak, kentsel alanlarda ticari faaliyetlerin kontrolü, trafik düzenlemeleri ve park yasaklarının uygulanması gibi geniş bir sorumluluk yelpazesine sahiptir. Zabıta memurları, toplum güvenliğini ve düzenini sağlayarak yerel halkın refahına katkıda bulunurlar. Zabıta Memuru Nitelikleri ve Görev Yetenekleri Etkili bir zabıta memuru olmak için çeşitli niteliklere sahip olmak önemlidir. İyi iletişim becerileri, kanunları detaylı bir şekilde bilmek, otoriteyi adil ve etkili bir şekilde kullanma yeteneği, sorunlara hızlı ve doğru çözümler üretebilme kabiliyeti gereklidir. Ayrıca, halkla etkileşimde bulunarak bilgilendirme ve rehberlik hizmetleri sunma becerisi de önemlidir. Zabıta Maaşı […]

En İyi Korku Filmleri – 50 Öneri – 2023 Film Önerileri

Genel 6 ay önce

Korku filmleri seçimi en zor film türüdür. Genellikle korku filmi önerileri incelenip içlerinden biri izlendiğinde beklentiyi karşılamayan veya hep birbirine benzer senaryolar ile karşılaşılır. Eğer siz de bu tip durumlardan yakınıyorsanız IMDb korku filmleri sıralaması incelememiz sonucunda sizler için derlediğimiz 15 en iyi korku filmleri listemizi inceleyebilir ve birbirinden farklı senaryolarla keyifli zaman geçirebilirsiniz. İşte, en iyi korku filmleri listesi, şimdiden iyi seyirler.İçindekilerGet Out (Kapan)Doctor Sleep (Doktor Uyku)It (O)Slience of The Lambs (Kuzuların Sessizliği)ShaytanGrave (Çiğ)The Invisible Man (Görünmez Adam)The PlatformA Quiet Place Part II (Sessiz Bir Yer 2)The Orphanage (Yetimhane)MandyHenry: Portrait Of A Serial Killer (Henry: Bir Seri Katilin Portresi)Let The Right One In (Kanıma Gir)It Follows (Peşimdeki Şeytan)The Devil’s Backbone (Şeytanın Bel Kemiği)StreeUpgradeSplit (Parçalanmış)Shutter (Resimdeki Hayalet)The WitchTrain to Busan (Zombi Ekspresi)The Wailing (Kara Büyü)Hereditary (Ayin)The Light House (Deniz Feneri)Psycho (Sapık)It Chapter Two (O Bölüm 2)Malignant (Habis)UmmaAnnihilation (Yok Oluş)Hush (Sessiz)The Gift (Geçmişten Gelen)Under the Shadow (Korkunun Gölgesi)The Conjuring (Korku Seansı)Pee […]

Squid Game Netflix Dizisi 2. Sezon Kasım 2023 Yayında!

Genel 6 ay önce

Squid Game 2. sezon çıkış tarihi 2023 Kasım’da! Heyecan veren yeni sezon hikayesi ve karakterleriyle geliyor. İzlemeyi sabırsızlıkla bekleyin!

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz. Çerez Politikası & Gizlilik Politikası